Vegrač – Znameniti vegrač Nikine KUHALICE

Tudi v letošnjem letu smo se udeležili "Bogračijade". Seveda smo kuhali Vegrač in skupaj z Društvom za zaščito živali Pomurja, nam je zelo dobro uspelo. Skuhali smo 2 kotla, torej 40 litrov Vegrača, ki so ga obiskovalci razgrabili v pičlih 20 minutah. Obenem pa ves...

Čokoladni sladoled

Potrebujemo: • 2 večji banani • 2 žlici kakava • agavin sirup ali katerokoli drugo sladilo • nekaj naribane temne čokolade za posip Postopek: Banane narežemo na kolobarje in zamrznemo. V zamrzovalniku naj bodo vsaj eno uro. Sadje damo v mešalnik, dodamo kakav ter...

Čičerikina omleta s šparglji in s šampinjoni

Omleta, ki prepriča z okusom teksturo ... dobra je. Večkrat sem jo že pripravljala, celo z naribanim tofujem in pa shitake gobami. Potem pa sem na tole kar malce pozabila in sem jo ponovno zasledila pred kratkim v skupini Vegansko kosilce. In ker so ravno šparglji......

Domač lešnikov namaz

Potrebujemo: • 200 g celih praženih lešnikov • 65 g kokosove maščobe ali kakavovega masla • 1 žlico vanilije ali 1 zavitek vanilijevega sladkorja • 100 g sladkorja v prahu (za bolj zdravo obliko, lahko uporabite kokosov sladkor) • 1 zvrhano žlico kakava (tistega, ki...

Jagodno bananin sladoled

Potrebujemo: • 2 večji banani • 2 pesti jagod - uporabimo lahko katerokoli sadje • agavin sirup ali želeno sladilo, lahko pa je popolnoma brez sladkorja Postopek: Banane narežemo na kolobarje in zamrznemo. Jagode očistimo in zamrznemo. Lahko pa kupimo že zamrznjene....

Ocvirkovka s česnom

Ocvirkovka s česnom spada v tradicionalno slovensko kuhinjo. Prileže se zlasti kot predjed ob dobri kapljici suhega vina.