This post is also available in: enEnglish

PEPIN HOROSKOP

Ker imam dovolj sitnarjenja Rozike naj že končno spišem horoskop za leto pujsa, sem si danes vzela čas, da vam oznanim dobro novico. V najinem letu si bom namreč vsak teden vzela čas, da vam povem kakšno fajn pujsovo modrost po kateri se boste ravnali, da boste srečni, zadovoljni in imeli doma polno shrambo dobrot. Ker, če obstaja pujsja modrost, ki je meni najljubša, je to ta, da mora biti shramba s hrano vedno polna! Da Rozi ne bo ljubosumna sem tudi njej obljubila, da bo lahko podala kakšen nasvet ali dva. Zato vas vabim, da ste vsak teden z nama. Pujsi smo, če vprašata naju, po naravi v vsem živalskem kraljestvu najbolj dobro voljni in dobrosrčni, tega seveda ne rabite povedati Niki in ostalim prebivalcem vasi! Zato bo to leto itak v znamenju dobrih in srčnih dejanj. Sicer pa, ali v Nikini prijazni vasi sploh znamo kako drugače?

Element horoskopa je nama najljubša – zemlja! Zato bolj, ko se bomo valjali po zemlji in skakali po blatnih lužah, bol bomo imeli srca polna veselja in hvaležnosti. Lahko začnete že kar jutri, ker je napovedano lepo vreme.

Barva pujsjega leta pa je rdeča. Zato sva tako jaz kot Rozi našim puncam povedali, da naj ob normalni porciji večerje, poleg prinesejo še rdeče redkvice in papriko, za posladek pa obvezno rdeča jabolka. To nam bo vsem v Nikini prijazni vasi prineslo srečo in obilje, vam pa priporočava da storite enako. To bo za ta teden vse, saj je že grozno pozen in čas je za najino drugo porcijo rdečih jabolk. Le kdo nama jih bo dostavil tokrat?